Sky

Kulturstråket

            Textila workshops
                  torsdagar, kl 13.00-17.00, Rymdtorget Centrum

 

Vi gör garnbollar och provar andra olika textila tekniker tillsammans. Det kan vara konstverk, hantverk eller något helt tredje.

 

Det resultat som blir ställs gärna ut under textilfestivalen 1-4 september. Med detta menar vi att vi välkomnar och uppmuntrar till att ställa ut textila konstverk på festivalen, men vi har inget krav på ett resultat.

 

De saker som ställs ut tillhör fortfarande konstnären eller konstnärerna och tas hem efter festivalens slut.

Vill du prova att hålla i en workshop? Kontakta Hanna på hanna.jansson@navet.org

En girlang för Kulturhuset i Bergsjön
17 augusti & 1-4 september

En Girlang för Kulturhuset i Bergsjön är en del av textilfestivalen som sker mellan 1-4:e september 2022 i Bergsjön men girlangen ska invigas den 17:e augusti i samband med invigningen av Bergsjöns kulturhus. Var med och slå världsrekord när vi ska försöka göra världens längsta girlang av garnbollar.

 

Det kollektiva konstverket symboliserar det kollektiva samarbetet men samtidigt lyfter individen då allas garnbollar ser olika ut. I det stora hela kanske en liten garnboll inte ser mycket ut för världen. Men när de knyts samman med varandra är det som att vi alla fattar händer för att tillsammans fira välkomnandet av ett nytt kulturhus.

 

Precis som boende i Bergsjön och många andra tillsammans under många år arbetat för att det ska bli ett kulturhus här, och precis som vi alla, som individer och föreningar och andra aktörer, unga och äldre, skapat konst- och kulturaktiviteter i området.

             Textilfestivalen
                                  1-4 september


Under festivalen visas alla de konstverk som skapats under vår och sommar i en stor utomhusutställning som kommer visar vägen  från spårvagnshållplatsen Rymdtorget och fram till det nya kulturhuset.

 

Vi färglägger Bergsjön helt enkelt och fyller stadsrummet med kulturhändelser i form av workshops och framträdanden. Vi hoppas att du oavsett ålder och förkunskaper vill vara en del av festivalen.