top of page

KULTURSTRÅKET

Projektet Kulturstråket i Bergsjön är en idé som har utvecklats i anslutning till bygget av Kulturhuset Bergsjön vid Rymdtorget och pågår 2021-2023. Projektet ska bokstavligen visa vägen till Kulturhuset Bergsjön genom konsthändelser, upplevelser, samtal, debatt, bildning och utbildning i hela stadsdelen. Kulturstråket blir vad vi gör det till! Förutom de aktiviteter du kan se nedan så har vi en programgrupp där vi gemensamt beslutar om kulturhändelser som köps in till Bergsjön. Kontakta oss om du har idéer eller vill vara med!  Projektet är ett samarbete mellan Navet i Bergsjön, civilsamhället, Higab, Bergsjön 2021, Familjebostäder, GöteborgsLokaler och Kulturförvaltningen Göteborgs Stad. Här kan du läsa om pågående delprojekt inom Kulturstråket.

WhatsApp Image 2022-11-15 at 11.22.32 AM.jpeg

Vernissage 4 nov kl. 15.00-18.00

Parallellt med de liv vi har byggt kring oss, finns osynliga och ofta kolliderande bubblor som hjälper oss att förstå världen. Bubblorna växer fram ur våra personliga tolkningar och reaktioner på faktiska sanningar och händelser.

Utställningen Mellan tillhörighet och uppbrott: Spåra bubblor undersöker möjligheten för bubblorna att mötas samt hur bubblorna påverkar våra uppfattningar om, och reaktioner på, världen runt oss.

Hur kan vi förstå våra egna subjektiviteter inom det stora nätet av motstridiga sociopolitiska och kulturella sammanhang? Utställningens nio konstnärer undersöker ögonblicken av kollision, försoning eller ifrågasättande utifrån olika förståelse och perspektiv. Varje verk kan ses som en öppning till möten mellan oss som individer eller grupper och några av dessa flyktiga, isolerade verkligheter.

 

Medverkande konstnärer:

- Anki Ebonsdotter
- Amanda Karlsson
- Dawn Hang Yue Wong
- Kimzonite
- Siri Landgren
- Åke Sjöberg
- Sifen Wibell
- Elin Wikström
- Kasia X. Michnik

Utställningen är kurerad av Reyhaneh Mirjahani.

Utställningen finns på flera platser i Kulturhuset Bergsjön, bland annat i utställningshallen och lilla salen.

program.jpg
program2.jpg
bottom of page